Ocena kryterium odległości kuchni od siedziby zamawiającego

Dodano: 01.08.2024
Pytanie:

Czytałam niedawno zapisy SWZ jednego ze szpitali dotyczące kryteriów oceny na usługę cateringową, która przedstawiała się następująco: 80% cena i 20% odległość kuchni do szpitala, w kryterium była zachowana gradacja polegająca na ocenie tego kryterium: do 10 km – 20 pkt, do 20 km – 10 pkt, do 30 km – 5 pkt, powyżej 30 km a mniej niż 60 km – 0 pkt. Czy taki element może stanowić kryterium oceny?

Pozostało jeszcze 64% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu?

Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:

  • 4 519 fachowych porad prawnych
  • możliwości zadawania 3 własnych pytań w miesiącu
  • codziennie aktualizowanej bazy ponad 650 000 przetargów
  • nielimitowanej możliwości ustawienia alertów i powiadomień o nowych przetargach
  • ponad 200 wzorów dokumentów
  • 22 szkoleń wideo na tematy związane z Pzp
  • wyroków KIO oraz słownika kodów CPV

Zamów dostęp

Masz dostęp do portalu?

Zaloguj się.

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Agnieszka Gwóźdź-Kuzior

Agnieszka Gwóźdź-Kuzior

Radca prawny, kierownik zespołu zamówień publicznych w instytucji zamawiającej, autorka bloga www.blogopzp.pl