Czy jeśli koszt zakupu wszystkich produktów do przygotowania obiadu dla uczniów w szkole podstawowej w ciągu roku przekracza 14.000 euro, to zobowiązana jestem do zakupu tych produktów w drodze przetargu? Czy jeśli towary dostarcza kilku dostawców i żaden z nich w ciągu roku nie dostarcza towarów za sumę większą niż 14.000 euro, to mimo to jestem zobowiązana do wyłonienia tych dostawców w drodze przetargu? Czy prawidłowe jest myślenie, że jeśli żaden z produktów, który kupuję do przygotowania obiadu nie przekracza 14.000 euro, to nie jestem zobowiązana do wyłonienia dostawców zgodnie z procedurą przetargową? Czy istnieje możliwość zwolnienia naszej placówki z organizowania procedury przetargowej? Czy ma znaczenie, że koszty obiadów rozliczane są miesięcznie, a nie rocznie, a koszt miesięczny nie przekracza 14.000 euro?
Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:
Zaloguj się.