Dostawa żywności do DPS – zasady szacowania i prowadzenia postępowania

Dodano: 18.11.2021
Pytanie:

Moje pytanie dotyczy szacowania wartości zamówienia oraz postępowania na dostawę żywności do domu pomocy społecznej. Szacuję wartość zamówienia na różny asortyment – nabiał, warzywa i owoce, wędliny i mięso oraz gotowe ciasta. Żadna z dostaw osobno nie przekracza 130.000 zł, natomiast łącznie jest to wyższa kwota. Czy dostawę żywności należy traktować jako jedno zamówienie z podziałem na części i zastosować do niej ustawę Pzp? Czy można kupić poszczególny asortyment, stosując wewnętrzny regulamin do 130.000 zł?

Pozostało jeszcze 79% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu?

Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:

  • 4 519 fachowych porad prawnych
  • możliwości zadawania 3 własnych pytań w miesiącu
  • codziennie aktualizowanej bazy ponad 650 000 przetargów
  • nielimitowanej możliwości ustawienia alertów i powiadomień o nowych przetargach
  • ponad 200 wzorów dokumentów
  • 22 szkoleń wideo na tematy związane z Pzp
  • wyroków KIO oraz słownika kodów CPV

Zamów dostęp

Masz dostęp do portalu?

Zaloguj się.

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Krzysztof Hodt

Krzysztof Hodt

Praktyk z wieloletnim doświadczeniem w stosowaniu Prawa zamówień publicznych, aktualnie specjalista w wydziale zamówień publicznych jednej z największych instytucji zamawiających w Polsce.
Słowa kluczowe:
dostawy żywnościdps

Powiązane treści