W jaki sposób przeprowadzić postępowanie na dostawę artykułów spożywczych do działającej przy naszym hotelu kuchni. Wartość zakupu całego asortymentu na działalność w/w kuchni wyniósł w 2011 r. 216.854,01 zł. Jednakże w rozbiciu na poszczególne asortymenty nie przekraczają 14.000 euro. Czy w takim wypadku można przeprowadzić postępowanie uproszczone? A może należałoby ogłosić przetarg na dostawę całości dopuszczając dostawy poszczególnych grup asortymentowych przez różnych dostawców. Głównym problemem jest dostawa mięsa i wędlin, gdyż z zestawienia wynika, iż wartość zakupu przekracza kwotę 14.000 euro, co wykluczałoby zastosowanie uproszczonych procedur. Jednakże specyfika działalności naszego ośrodka polegająca na organizacji obozów sportowych powoduje to, iż bardzo często grupy sportowe przyjeżdżające na obozy sportowe życzą sobie, aby przygotowywać im posiłki według sporządzonego przez nich jadłospisu, co powoduje, że nie jesteśmy w stanie zaplanować zakupów artykułów spożywczych z wyprzedzeniem. Czy należy zatem przeprowadzić procedurę przetargową?
Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:
Zaloguj się.