Czy szpitale podlegają ograniczeniom w stosowaniu ceny jako jedynego kryterium oceny ofert?

Dodano: 04.09.2017
Pytanie:

Jesteśmy spółką prawa handlowego (szpitalem) z większościowym udziałem podmiotu publicznego. Jakie należy zastosować kryteria oceny ofert w postępowaniu na kompleksowe żywienie pacjentów? Czy przykładowo zamawiający może oceniać oferty pod kątem: najniższej ceny z wagą 95% i najkrótszego terminu załatwienia reklamacji – 5%? Czy też zgodnie z art. 91 ust. 2a cena nie może przekroczyć 60%, a załatwienie reklamacji 40%?

Pozostało jeszcze 86% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu?

Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:

  • 4 519 fachowych porad prawnych
  • możliwości zadawania 3 własnych pytań w miesiącu
  • codziennie aktualizowanej bazy ponad 650 000 przetargów
  • nielimitowanej możliwości ustawienia alertów i powiadomień o nowych przetargach
  • ponad 200 wzorów dokumentów
  • 22 szkoleń wideo na tematy związane z Pzp
  • wyroków KIO oraz słownika kodów CPV

Zamów dostęp

Masz dostęp do portalu?

Zaloguj się.

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Renata Dzikowska

Renata Dzikowska

Radca prawny specjalizujący się w prawie zamówień publicznych, wieloletni pracownik Departamentu Kontroli Zamówień Publicznych UZP, były Naczelnik Departamentu Kontroli UE Urzędu Zamówień...