Szpital dysponuje własną kuchnią, na potrzeby której realizuje zamówienia na dostawy produktów spożywczych, tj. nabiał, pieczywo, mięso i produkty mięsne oraz pozostałe (np. warzywa, owoce, makarony, mrożonki, jaja i inne artykuły spożywcze). Łączna wartość całego zaopatrzenia kuchni w ciągu roku wynosi ok. 500.000 zł brutto, natomiast wartość poszczególnych rodzajów asortymentu do tej pory nie przekroczyła 130.000 zł. Czy obecnie należy przeprowadzić postępowanie o udzielenie zamówienia na całość asortymentu kuchni z podziałem na zadania? Czy też możliwe jest sukcesywne udzielanie zamówień w trybie podstawowym na poszczególny asortyment zgodnie z terminami obowiązujących umów? Czy wolno przeprowadzić zapytania ofertowe zgodnie z wewnętrznym regulaminem udzielania zamówień dotyczącym wyłączenia stosowania ustawy Pzp ze względu na zróżnicowany asortyment przedmiotu zamówienia?
Zamów już teraz pełny dostęp do portalu i korzystaj z:
Zaloguj się.